Harminc év múlva szabadulhat a pusztaszemesi nyugdíjas egyik gyilkosa

Sörösüveggel, székkel és a járóbotjával ütötték áldozatukat, hígítóval lelocsolták, és felgyújtották.

MN
2017. 07. 05. 14:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia idegenlégiót is megjárt pusztaszemesi nyugdíjas gyilkosainak egyikét jogerősen is életfogytig tartó fegyházra, társát pedig 17 év szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla szerdán – írja az MTI.

A tudósítás szerint Makai Lajos büntetőtanácsa a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi elsőfokú ítéletét helybenhagyva a két fiatal férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és lopásban találta bűnösnek.

A táblabíróság kimondta, hogy az életfogytiglannal sújtott fiatal férfi legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A vádlottak többször meglopták az egyedül élő 73 éves férfit, 2015. június 30-án pedig elhatározták, hogy megölik őt, és elveszik a pénzét. Az ablakon bemásztak a házába, sörösüveggel, székkel és a járóbotjával ütötték áldozatukat, majd amikor a földre került, egyikük mikrohullámú sütőt dobott rá.

A támadók ezután értékek után kutattak a házban, a magatehetetlen ember körül pedig hígítót locsoltak szét, és meggyújtották. A férfi a bántalmazás, az egész testére kiterjedő égési sérülések, valamint a füst belégzése miatt halt meg.

Makai Lajos az ítélet indoklásakor megdöbbentőnek, „az emberölések egyik legkegyetlenebb módjának” nevezte a bűncselekményt, majd úgy fogalmazott, hogy ilyet a legrosszabb horrorban lehet látni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.