Négy embert gázolt el, oszlopokat döntött ki az amatőr sofőr

Sem tapasztalata, sem jogosítványa nem volt a nőnek, aki autós ámokfutást rendezett Budapesten.

MN
2017. 07. 05. 15:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életre szóló károkat okozott az a 24 éves nő, aki minden vezetői tapasztalat nélkül ült a volán mögé, és megállás nélkül több gyalogost is elgázolt Budapesten: az eset 2015 márciusában történt, a jogosítvánnyal sem rendelkező fiatal a vádhatóság szerint úgy indult el, hogy az autó használatáról tényleges tulajdonosa sem tudott.

Az amatőr sofőr az V. kerületi József Attila utcában, a Bajcsy-Zsilinszky út felől a Széchenyi István tér irányába vezetett. Az egyik kereszteződésénél a piros lámpa miatt megállt, majd amikor a lámpa zöldre váltott, a vádlott szabálytalanul, a záróvonalat is figyelmen kívül hagyva, az ott kijelölt gyalogos-átkelőhelyen fordulásba kezdett, amelynek során két másik, szemből érkező autónak is nekiütközött.

A karambolok után a sofőr elhajtott a Bajcsy-Zsilinszky út irányába. Amikor az Erzsébet téri útszakaszhoz ért, már nem volt képes uralni a járművet: felszaladt az úttest melletti járdaszigetre, és ott elütött egy gyalogost, aki ennek következtében súlyos, maradandó sérülést szenvedett.

A vezető nem állt meg segítséget kérni vagy nyújtani, hanem továbbhajtott a bicikliúton, majd mintegy 120 méterrel arrébb, a járdán, a zebra előtt várakozó további három gyalogost gázolt el, akik közül egy személy súlyos, a másik két sértett pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

 A vádlott ekkor sem fékezett, ámokfutása során kidöntött még 4 parkolásgátló oszlopot, majd egy közúti jelzőtáblának, ezután pedig még két oszlopnak is nekiütközött.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség szerdán maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a nő ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.