Ajtóhiba miatt ismét kiállt a forgalomból egy felújított orosz metró

A Hvg.hu szerint a jármű ajtaja folyamatosan visszanyitott. Egy régi szerelvényt állítottak a helyére.

MN
2017. 08. 02. 16:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Műszaki hiba miatt kiszállították az egyik felújított orosz metró utasait a Klinikák állomáson, a panda pedig kiállt a forgalomból – írta a Facebookon a Metróért Egyesület.

Hvg.hu úgy tudja, a hiba az volt, hogy a metró egyik ajtaja folyamatosan visszanyitott. A portál szerint a 6015-ös szerelvényről van szó, amely Újpest felé haladt és a Deák Ferenc téren fordult meg, hogy a garázsba visszamehessen.

A helyére egy régi szerelvényt állítottak be.

Az Index megkeresésére Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója közölte: a szerelvényt átvizsgálták az orosz mérnökök, és se mechanikus, se szoftveres ajtóhibát nem azonosítottak. A szerelvény ajtajai működnek, de jelenleg is vizsgálják őket a mérnökök.

A minap egyébként hasonló módon visszanyitottak az ajtók, de mint utóbb kiderült, nem az ajtók hibája miatt, hanem azért, mert az ajtók vezetősínébe szorult egy fakocka. Tarlós István múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján szabotázsra gyanakodott, mivel a fakocka épp akkora volt, mintha „odaöntötték volna”. Meg is indult a rendőrségi nyomozás a fakocka ügyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.