Down-szindrómás nőt fosztottak ki Hatvanban

A vádlott udvarlást színlelt, aztán hirtelen elvette a közeledéstől megrémült, ellenállásra képtelen áldozat telefonját.

MN
2017. 08. 08. 7:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogyatékkal élő nőt fosztottak ki Hatvanban, a járási ügyészség egy 20 éves helyi férfit vádol a lopással.

A vádirat szerint a bűncselekmény még március végén történt: a büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztését töltő férfi aznap terhes élettársát kísérte el a védőnőhöz Erdőkertesről Hatvanba, majd várakozás helyett biciklizett egyet a városban.

Ekkor vette észre a 34 éves, Down-szindrómás sértettet, aki egy közeli nappali ellátóházba tartott éppen. A vádlott azzal az ürüggyel állította meg a sértettet, hogy akkumulátorra van szüksége – látva, hogy a nő a kérdést sem érti, változtatott a taktikán, és udvarolni kezdett neki, majd egy közeli játszótérre csábította.

A vádlott ott gátlástalanul simogatni kezdte a kiszolgáltatott nőt, aki megrémülve a közeledéstől elővette a telefonját, hogy segítséget hívjon. A férfi ekkor elkérte tőle a készüléket, majd azt a sértett könyörgése ellenére sem adta vissza: biciklijével elhajtott, és a mobilt még aznap 6000 forintért eladta a városban – áll a vádiratban.

A Hatvani Járási Ügyészség kifosztással vádolja a férfit, akire letöltendő börtönbüntetést kér, és indítványozza, hogy ülje le a korábban csak felfüggesztettként kiszabott, nyolc hónapos szabadságvesztést is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.