Két balatoni fürdőzőt élesztettek újra a vízimentők

Egy idős asszony Balatonlellén lett rosszul. Egy férfinak pedig Tihanyban sikerült megmenteni az életét.

MN
2017. 08. 03. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte egy időben két embert, Balatonlellén egy nőt, míg Tihanyban egy férfit kellett újraéleszteni azt követően, hogy élettelen testüket a partra vitték – írja honlapján a Vízimentők.hu.

Előbb egy hetvenéves asszony lett rosszul a balatonlellei strandon, egy helyi vízimentő egy turista segítségével megkezdte az újraélesztését. Miután megérkezett az erősítés, mentőhelikopterbe tették, de a felszállás előtt újra leállt a keringése és így újrakezdték az életmentést. A második beavatkozás után sikerült olyan stabil állapotba hozni, hogy a mentőhelikopter kórházba vitte.

A nőről időközben kiderült, hogy néhány napja a szívével kezelték, így valószínű, hogy rosszul lett a vízben.

A fenti esettel közel egy időben élettelenül lebegő testet fedeztek fel a fürdőzők Tihanynál. Miután a férfit a vízből kimentették, megkezdték az újraélesztését. A férfi állapotát stabilizálták, majd mentőautó kórházba vitte.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a két eset kapcsán, különös tekintettel a kánikulára, fokozott óvatosságra inti a különböző betegségekben szenvedőket. Számukra ugyanis a fürdőzés, ami együtt jár a napon tartózkodással, fokozottabb veszélyt jelent, mint az egészséges szervezetű emberekre.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.