Kigyulladt egy üresen álló szálloda Dobogókőn

A lángokat már eloltották, jelenleg az utómunkálatok zajlanak.

MN
2017. 08. 29. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kigyulladt egy használaton kívüli hotel Dobogókőn, az Eötvös Loránd utcában – közölte a katasztrófavédelem. A négyszintes épület harmadik és negyedik emeletén több helyiséget érintett a tűz. 

A tűzesethez nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, az oltást a szentendrei, az esztergomi és a fővárosi hivatásos, valamint a pomázi önkormányzati tűzoltók végezték a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Az egységek több oldalról támadva, létrákról is vízsugárral oltották a lángokat, illetve felderítést is végeztek.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: nem tudnak arról, hogy bárki is tartózkodott volna az épületben, ezért feltehetőleg senki nem sérült meg, de részleteket csak később, az oltási munkálatok végeztével és a tűzvizsgálat után tudnak közölni.

A lángokat már eloltották, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelem mobil laborjának vizsgálata szerint nem került veszélyes anyag a levegőbe. Csámpai Attila közölte, hogy a 4000 négyzetméteres épületből 1500 négyzetméter égett le és beszakadt a tetőszerkezet. A tűz nem terjed át az erdőre és a lakóházakra sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.