Terrorcselekmény előkészítésével gyanúsíthatják meg a körúti robbantót

Akár életfogytiglant is kaphat P. László.

MN
2017. 08. 25. 4:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken várhatóan terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítják a Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, és amennyiben P. Lászlót elítéli a bíróság, húsz évet, de akár életfogytiglan tartó büntetést is kaphat – írja a Magyar Idők.

A lap szerint a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pénteken folytatja a férfi kihallgatását. Azt írják, Szikinger István ügyvéd elismerte, hogy védencét folytatólagos kihallgatásra idézték, azonban annak tartalmáról – mint mondta – nem tud beszámolni. Simon Richárd, a KNYF helyettes szóvivője nem kívánta kommentálni az értesülést.

A 25 éves P. Lászlót jelenleg előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsítják. Elfogása után hónapokig hallgatott, majd az idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút–Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt gyalogos rendőrjárőrökre, és a nőt életveszélyesen, a férfit pedig súlyosan megsebesítette. A rendőrök nyolc hónap után, az idén júniusban álltak újra szolgálatba.

A lap azt írja, P. László beismerő vallomása során részletesen beszámolt az előkészületekről, így arról is, hogy az interneten talált leírás alapján állította össze először a robbanóanyagot, majd készítette el a pokolgépet, amelyet ki is próbált. A fel nem használt robbanóanyagot elfogása után találták meg a tűzszerészek a nem sokkal korábban vásárolt présházban, ahol a gyanúsított a kísérleteit folytatta. A Magyar Idők szerint a terrorcselekmény előkészületét a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

P. László június elején, ügyvédjén keresztül az okról azt állította: a rendőrök pisztolyának megszerzését tervezte, azonban nem akarta használni, csak a biztonságérzetét szerette volna megerősíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.