Agyonvert egy új-zélandit egy ausztrál Budapesten, vádat emeltek ellene

Emberölés miatt kell felelnie az ausztrál turistának.

MN
2017. 09. 14. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy ausztrál férfi ellen, mert tavaly márciusban egy budapesti belvárosi hostelben súlyosan bántalmazott egy új-zélandi férfit, aki két nappal később meghalt – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a 26 éves ausztrál férfi turistaként lakott egy VI. kerületi hostelben, amikor tavaly március 24-én este szórakozni ment. Másnap hajnalban erősen ittasan tért vissza a szálláshelyre, ahol agresszívan viselkedett, és emiatt szóváltásba keveredett az új-zélandi turistával.

Utóbbi felhagyott a vitával, félrevonult, a vádlott azonban utánament és bántalmazni kezdte. A sértett hanyatt esett, beütötte a fejét. A vádlott folytatta a bántalmazást, megütötte a felállni igyekvő, védekezni próbáló férfit.

A sértett végül nagy nehézségek árán felállt, és elment lefeküdni. A vádlott is a szobájába ment, de később megkereste az új-zélandi férfit, és az emeletes ágy alsó részén fekvő sértettet fejbe rúgta. Egy szállóvendég ekkor közbelépett, és a vádlottat kivitte a szobából. Az új-zélandi férfi a sérülések és a velük összefüggő szövődmények miatt két nap múlva a szobájában meghalt.

A lakhelyelhagyási tilalommal sújtott ausztrál férfi ellen a főügyészség emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.