Eljátszotta a bevételt, majd rablót hívott a bolti eladó

Rablással próbálta leplezni a kassza hiányát a 18 éves szerencsejátékos, de ezúttal is rossz volt a lapjárás.

MN
2017. 10. 02. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trükkösen akarta eltüntetni adósságát, de perceken belül lebukott egy budapesti dohánybolt eladója.

A 18 éves férfi október 1-én, hajnalban azzal hívta fel a BRFK-t, hogy egy ismeretlen, késes támadó kirabolta munkahelyét, vagyis a Budapest XV., Bánkút utcai dohányboltot, és egymillió forintos bevetélt vitt el az üzletből.

A nyomozóknak már az adatgyűjtés elején gyanússá vált az összevissza magyarázó eladó, aki rövid időn belül elismerte: szó sem volt rablásról, ő szervezte meg az akciót, hogy leplezze korábbi sikkasztását.

A fiatal férfi ugyanis több napon keresztül szerencsejátékra költötte a dohánybolt bevételeit, szeptember 30-án éjszaka pedig 600 ezer forintot veszített. Ekkor mentőmegoldásként kérte meg egyik barátját, hogy egy megszervezett rablás keretében vigye el a maradék pénzt is a kasszából, az egészet pedig álcázzák bűnügynek.

A 17 éves segítő rábólintott az ötletre, és hajnali fél négy előtt el is játszotta a késes támadást az üzlet kamerái előtt.

Az akció azonban minden szempontból balul sült el: a két barátot elfogták, és sikkasztás gyanújával eljárást indítottak ellenük – az ötletgazda várhatóan előzetes letartóztatásba is kerül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.