Felfüggesztettet kapott a kórházi ápolókra támadó orosz férfi Keszthelyen

Részegen rugdosni kezdett egy ápolónőt.

Garamvölgyi Flóra
2017. 10. 02. 14:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Keszthelyi Járásbíróság azt az orosz férfit, aki a keszthelyi kórházban rátámadt az őt ellátó ápolókra.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 41 éves orosz férfi szeptember 19-én késő este egy hévízi szálloda bárjában italozott. A nagy mennyiségű szeszes italtól erősen ittas állapotba került, emiatt a bárszékről a padlóra esett. A mozdulatlanul a földön fekvő férfival a személyzet nem tudott kommunikálni, ezért  – attól tartva, hogy az orosz vendég fejsérülést szenvedett – mentőt hívtak. 

A férfit a keszthelyi kórház sebészeti ambulanciájára szállították, ahonnan CT-vizsgálatra vitték. A vizsgálóhelyiségben a férfi hirtelen felugrott, és futni kezdett a CT berendezés körül, miközben több infúziós állványt is feldöntött, térden rúgta az egyik ápolónőt, a kollégája segítségére siető mentőápolót pedig két kézzel ellökte. 

A tomboló férfit további segítséggel sikerült csak megfékezni, az erőszakos indulatkitörései miatt kihívott rendőrök is csak „kényszerítő eszköz” alkalmazásával tudtak intézkedni vele szemben. A tettét elismerő orosz férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat, és tíz nappal a cselekménye után bíróság elé is állította.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.