Fesztiválszervezők ellen nyomoz a NAV

Egy Fejér megyei férfit és két társát pénzmosás és költségvetési csalás bűntettével gyanúsítanak.

MTI
2017. 10. 24. 8:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NAV az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a pénzmosással érintett összeg 2,7 milliárd forint. A három embert pénzmosás és költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják.

A bűnözői csoport tagjai a jegyértékesítéshez ciprusi cégeket használtak, és a pénz egy részét egy szlovák társasághoz utalták, ahonnan azt készpénzben felvették, illetve továbbutalták más szlovák bankszámlákra. A költségvetésből így kieső áfa- és személyijövedelemadó-bevétel meghaladta a 360 millió forintot.

A NAV nyomozói 11 helyszínen tartottak házkutatást és foglaltak le bizonyítékokat: magyar és külföldi bankszámlákat, 60 millió forintnyi készpénzt és egy nagy értékű személygépkocsit. Továbbá 558 millió forint összegű vagyont foglaltak le.

Az MTI úgy tudja, hogy a szóban forgó fesztivált a közép-dunántúli régióban rendezték meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.