Kilenc évet kapott az édesanyját meggyilkoló zagyvarékasi lány

Ha jól viselkedik, akár négy év múlva szabad lehet.

MN
2017. 10. 24. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen is kilenc évet kapott az a zagyvarékasi tini lány, aki két évvel ezelőtt barátja segítségével brutális kegyetlenséggel végzett édesanyjával – tudta meg a Hír TV Riasztás című műsorának stábja.

Az eset még tavaly januárban történt: a Szolnok megyei Zagyvarékason egy tizennégy éves lány tizenhat éves barátjával együtt rátámadt az édesanyjára. Késsel szurkálták a nőt, csaknem száz sebet ejtettek a testén.

Örlős Gábor, a fiatal lány ügyvédje szerint hetek, hónapok alatt felgyülemlett indulatok törtek felszínre, amikor a családi veszekedés kegyetlen mészárlássá vált. Az ügyvéd hozzátette, napvilágra kerültek olyan okiratok is, melyek szerint édesapja halálát követően a lány pszichiáterhez járt, aminek a kezelését furcsa módon, tudomásuk szerint idő előtt megszüntették. Hogy miért, arra nem derült fény.

„A cselekmény előtti öt nap beszélgetése a Facebook Messengeren való üzenetváltás formájában ismert” – mondta a Szolnoki Törvényszék tanácselnöke, Pongrácz Zsolt. Hozzátette, ebből az látszik, hogy a lány az első három napban „aktív, és igyekszik bevonni, rávenni és szándékát megerősíteni ebben a cselekményben, gondolati körben szerepel az is, hogy külső, harmadik személlyel követik el ezt a cselekményt”.

A fiatalok a rendőrségi kihallgatáson megtörtek, és beismerték a bűncselekményt.

A Szegedi Ítélőtáblán, másodfokon, zárt ajtók mögött folytatódott az ügy. A fiatal lány meg sem jelent a tárgyaláson, a Riasztás stábját csak az ítélethirdetésre engedték be.

A fiatalkorú K. Martin másodrendű vádlott szabadságvesztését tizenkét évre enyhítette, a vele szemben elrendelt vagyonelkobzást mellőzte a bíróság – mondta Mezőlaki Erik, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke. A fiú büntetését két évvel enyhítették.

A lány esetében nem változtattak az első fokon kiszabott kilencévnyi börtönön. Így ha jól viselkedik, akár négy év múlva szabad lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.