Vádat emeltek a zebrán gázoló békéscsabai mentő ellen

Próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza az ügyészség.

MTI
2017. 10. 03. 8:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emeltek egy mentőautó-sofőr ellen, aki a zebrán elgázolt egy 16 éves lányt tavaly novemberben Békéscsabán – tájékoztatta az MTI-t a Békés Megyei Főügyészség kedden. A közlemény szerint a negyvenéves békéscsabai férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A békéscsabai mentőállomáson gépkocsivezetőként dolgozó mentő tavaly november 22-én délután fél háromkor – riasztás helyszínére vonulva – megkülönböztető hang- és fényjelzéssel közlekedett Békéscsaba belterületén. A 16 éves lány az egyik jelzőlámpás gyalogátkelőhely mellett egy méterre – miután a lámpa zöldre váltott –, a kerékpárján ülve kezdte meg az átkelést. A lány a kezében tartotta a mobiltelefonját, arról fülhallgatóval zenét hallgatott, így nem hallotta a mentő jelzését. A mentőautó óránkénti 88-89 kilométeres sebességgel haladva elütötte a lányt, aki olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy este a kórházban meghalt.

A mentőautó sofőrje a közlemény szerint megszegte a KRESZ szabályait, ugyanis nem győződött meg arról, hogy a zebrán megadják-e neki az elsőbbséget. Ha a mentőautó óránkénti 58-60 kilométeres sebességgel haladt volna, intenzív fékezéssel elkerülhető lett volna a baleset – írták.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közúti járművezetéstől. Emellett kötelezik a nyomozás során felmerülő, hétszázezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.