Körúti robbantás: életfogytiglant kaphat a gyanúsított

Napokon belül bejelenthetik, hogy vádat emeltek P. László ellen.

MN
2017. 11. 17. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját, P. Lászlót várhatóan előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, valamint terrorcselekmény előkészületével fogja megvádolni a vádhatóság – írja a Magyar Idők. A lap úgy tudja, várhatóan napokon belül sajtótájékoztatón jelenti be a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy vádat emeltek a férfi ellen.

A P. László elleni nyomozást a főügyészség szeptember 15-én az iratismertetéssel fejezte be, ám a tervezett intézkedésekről nem kíván nyilatkozni. Csütörtökön az iratismertetés befejezésétől számítva a harmadik 30. napba léptünk, így legkésőbb egy hónap múlva a KNYF-nek döntenie kell, ám a lap szerint a vádemelést ismertető sajtótájékoztatót napokon belül meghirdethetik. Mint írják, a gyanúsított a tettéért halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat.

A Központi Nyomozó Főügyészség P. Lászlót gyanúsítja azzal, hogy házi készítésű, repeszekkel kiegészített bombájával két rendőrt súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesített.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.