Kútba dobta megunt feleségét, 18 év után bukott le

A férfi a vád szerint mélybe lökte a mit sem sejtő nőt, a fedelet is ráhúzta a kávára. Másnap balesetként jelentette be a történteket.

MN
2017. 12. 07. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolt a Pest Megyei Főügyészség egy férfit, aki a gyanú szerint 1999 februárjában megölte feleségét.

A vádlott az 1990-es években a feleségével, a bűnügy sértettjével és gyermekeikkel Budakalászon élt. Házasságuk az idő során megromlott, az asszony italozni kezdett. A férfi szabadulni akart a kapcsolatukból. Eldöntötte, hogy a feleségét megöli, a gyilkosságot pedig balesetnek álcázza.

 1999-ben egy februári délelőttön a férfi a házuk udvarán álló kúthoz vezette részeg feleségét; a nőt váratlanul a mélybe lökte, a kutat lefedte, és a segítségért kiáltó sértettet sorsára hagyta.

 A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt.

A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat nem állapított meg idegenkezűséget.

 A 18 évvel később előkerült bizonyítékok viszont férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúját alapozzák meg – állítja a vádhatóság.

Érdeklődtünk a főügyészségnél, hogy milyen jellegű bizonyítékokat említenek vádiratukban de Gyugyi Csilla szóvivő a jelenleg is zajló a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket.

Így az sem derült ki, hogy a kút fedőeleme a káván volt a tűzoltók érkezésekor, vagy sem – ha előbbi történt, az még furcsábbá teszi a történteket, hiszen a kútba zuhanó asszony nyilvánvalóan nem húzhatta magára a fedőt.

 A férfit jelenleg kétszeresen is minősített emberöléssel vádolják, és 20 évig vagy akár életfogytiglanig tartó szabadságvesztésre számíthat.

A bűncselekmény súlya és nagy büntetési tétel miatt a vádhatóság kérte előzetes letartóztatásának elrendelését is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.