Meglökött két rendőrt, felfüggesztett börtönre ítélték

A 30 éves férfi maga hívta ki a járőröket egy elszámolási vita miatt; amikor fékezni próbálták, mellkason taszította őket.

MN
2017. 12. 11. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen 1 év 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Siófoki Járásbíróság azt a férfit, aki egy élettársi-elszámolási vita közben arrébb taszított két járőrt.

A férfi maga hívta a siófoki rendőröket, mert volt élettársával összevesztek az ingóságok felosztásán: a helyzet akkor durvult el, amikor a járőrpáros másodszor is megjelent a helyszínen – a nő ekkor éppen egy nagy képernyős tévét gyömöszölt autójába, amit a férfi magáénak tartott, és vissza is akarta szerezni.

Mikor a két járőr az útjába állt, a vádlott mellkasuknál arrébb taszította őket, majd kirángatta az autóból és összetaposta a tévét. A rendőrök ezek után megbilincselték, és a helyi kapitányságra vitték a dühöngőt.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat ellene, a bíróság pedig elfogadta a vádhatóság érveit. A férfi börtönbüntetését 3 év próbaidőre függesztették fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.