Többmilliós antik hegedűt lopott el egy taxis Budapesten

Az értékes hangszernek egy hajnalig tartó buli után veszett nyoma, gazdája kétségbeesetten keresi.

MN
2017. 12. 08. 6:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elloptak egy 380 éves, hárommillió forintot érő hegedűt Budapesten: gazdája, egy 34 éves norvég zenész még november 30-án tett bejelentést a bűncselekményről.

Mint mesélte, egy kocsmában szórakozott, majd éjjel fél kettő körül taxival vitette magát egy Király utcai büféhez.

A férfi külön kérte a sofőrt, hogy várja meg, amíg végez, a taxis azonban elhajtott a hátsó ülésen hagyott hegedűvel. A zenész azt ugyanakkor nem tudta megmondani a rendőröknek, hogy melyik taxitársaság kocsijába ült be.

A BRFK VII. kerületi rendőr-kapitánysága kéri, hogy aki a képen látható hegedűt felismeri, esetleg megvételre ajánlották fel neki, vagy bármit tud a bűncselekménnyel kapcsolatban, az a névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.