A TEK fogott el egy miskolci uzsorást

2008 óta követelte vissza egy kölcsön egyre növekvő kamatait, és még fegyver is volt nála.

MN
2018. 01. 19. 5:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsarolás miatt folytat nyomozást a miskolci rendőrkapitányság H. István 53 éves helyi lakossal és 40 éves élettársával szemben, akik a megalapozott gyanú szerint csaknem tíz éven át, heti rendszerességgel követelték vissza a súlyos kamatokkal megnövelt kölcsön összegét egy helyi férfitól.

H. István még 2008-ban kölcsönadott csaknem egymillió forint készpénzt egy helyi férfinak. A sértett a kölcsönt rövid idő alatt vissza is fizette, de ekkor szembesült vele, hogy a hitelező szerint mindössze a kamatokat fizette, a tőketartozása továbbra is fennáll. Később a sértett nem tudta a törlesztéseket teljesíteni, és így a gyanúsított további kamatokkal növelte meg a szerinte fennálló tartozást, és súlyos fenyegetésekkel igyekezett fizetésre bírni a sértettet.

H. Istvánt – akinél a rendőrség által közölt képek alapján egy riasztópisztoly is volt – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei fogták el Miskolcon szerdán. A gyanúsított a kihallgatása során tagadta a bűncselekmények elkövetését. Jelenleg bűnügyi őrizetben van, a nyomozók előterjesztéssel élnek előzetes letartóztatásának indítványozására is az ügyészségen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.