Álhős kapott elismerést az életmentésért?

A Lánglovagok szerint gyanús, hogy nem az ünnepelt rendőr cipelte ki a százkilós nőt az égő házból.

MN
2018. 01. 17. 20:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kigyulladt sződligeti családi házhoz egy időben érkezett egy rendőr a váci hivatásos tűzoltókkal. A rendőr a lángok fogságából az ölében menekített ki egy hetvenéves, mozgásában korlátozott asszonyt, férjének a tűzoltók segítettek” – állt tavaly december végén a rendőrség közleményében, és a sztorit a sajtó is átvette: „Igazi hős! Ölében mentette ki a tűzből az idős asszonyt a váci rendőr” – írta például a Blikk. A TV2 Tények című műsora is beszámolt az esetről, ott a rendőr maga is nyilatkozott.

Lánglovagok című tűzoltószakportálnak azonban feltűnt a tűzesetről a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján található közlemény is, amelyben az állt: „A tűz keletkezésekor az ingatlanban két idős ember tartózkodott, akiket a tűzoltók az épületből kihoztak, a mentőknek átadtak.” Saját információi alapján a Lánglovagok azt írja: utóbbi verzió áll közelebb a valósághoz, a váci tűzoltókkal együtt kiérkező rendőr be sem ment a füsttel telítődött házba, illetve azért sem stimmel a főtörzsőrmester verziója, mert az idős nő legalább száz kilogramm testtömegű volt.

Igazából mindegy, hiszen a helyi újságban megjelent cikk tanúsága szerint Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, országgyűlési képviselő egy ajándékkosárral mondott köszöntet a váci rendőrnek. A cikkben az esettel kapcsolatban azt írták, hogy a főtörzsőrmester perceken belül a helyszínen volt, ahol már húsz-harminc ember figyelte az utcán ácsorogva a tüzet, de csak neki volt bátorsága bemenni az épületbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.