Álrendőrök raboltak ki két idős férfit Budapesten

Házkutatást színlelve jutottak be a lakásba.

MN
2018. 01. 17. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik magukat rendőrnek adták ki, és kiraboltak két idős embert – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vád szerint a két férfi még 2016. november 14-én reggel jelent meg a főváros XIII. kerületében egy lakásnál, és az ott tartózkodó időskorú – 77 és 84 éves – sértettek előtt rendőröknek adták ki magukat, majd házkutatást színlelve bementek az ingatlanba. Az álrendőrök célja az volt, hogy a lakásból értékeket tulajdonítsanak el.

Miután a két férfi bejutott a lakásba, egyikük egy fegyvernek látszó tárgyat vett elő, és a sértetteket azzal fenyegetve a fürdőszobába terelte. Ezután a vádlottak a két időskorú férfi kezét műanyag gyorskötözővel összekötözték, majd a fürdőszoba ajtaját eltorlaszolták. Ezt követően a vádlottak értékeket keresve átkutatták a lakást, majd a talált készpénzt, mobiltelefont, laptopot magukhoz vették, és távoztak a helyszínről. A rablással a vád szerint mintegy 230 ezer forint kárt okoztak.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben két rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, mely bűncselekmény büntetési tételének felső határa tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.