Egy erkélyen dohányzó férfi buktatta le a nyugdíjas autófeltörőt

P. Budát öt perc alatt elkapták a rendőrök a Rákóczi hídon.

MN
2018. 01. 06. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerszámgépeket lopott el egy autóból a 65 éves, budapesti P. Buda péntek hajnalban Budapest XI. kerületében, a Nagykikinda közben – írja honlapján a rendőrség.

A férfi betörte a parkoló autó ablakát, majd kiemelte az eszközöket. Pechjére azonban volt egy szemtanúja az esetnek. A szemközti ház erkélyén ugyanis egy férfi dohányzott, aki észrevette P. Budát, és azonnal értesítette a rendőröket.

A dohányzó férfi ezután elindult a parkolóba, hogy visszatartsa az elkövetőt, de addigra P. Buda a gépkocsijával elmenekült.

Öt perccel azután, hogy elhajtott, a rendőrök a 65 éves férfit a Rákóczi hídon megállították, és a kocsi átvizsgálásakor megtalálták az ellopott szerszámgépeket.

A férfit ezután előállították a kerületi rendőrkapitányságon, ahol – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A BRFK XI. kerületi rendőrkapitányságának nyomozói kérték a férfi előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.