„Elsodortam valamit”: gyanúsított lett a biciklist halálra gázoló kamionos

A sofőr meg sem állt, miután elsodorta a 47-es úton tekerő biciklist, áldozata belehalt sérüléseibe.

MTI
2018. 01. 16. 12:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eljárás indult az ellen a kamionsofőr ellen, aki hétfőn valamivel 23 óra után elsodort egy kerékpárost a 47-es főúton Algyő közelében.

Az ügyben eljáró Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatott, hogy a sofőr nem állt meg baleset után, csak néhány kilométerrel távolabb, az M43-as autópálya szegedi pihenőjében parkolt le. Az éppen arra járőrszolgálatot tejesítő rendőrök a jármű sérüléseit látva kérdőre vonták a vezetőt. A férfi azt mondta, hogy valaminek nekiütközött Algyő közelében, a 47-es főúton.

A rendőrök a 47-es út 214-es kilométerénél egy törött kerékpárt találtak a vízelvezető árokban, mellette pedig egy férfi holttestét. A biciklis a baleset következtében ugyanis olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy helyszínen meghalt – tudatta a rendőrség.

A kamion sofőrje ellen segítségnyújtás elmulasztása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.