Felfüggesztettek öt embert a sopronkőhidai fogolyszökés miatt

A fegyelmi eljárás lefolytatását a BVOP magához vonta.

MTI
2018. 01. 12. 16:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt embert azonnali hatállyal felfüggesztettek beosztásából a péntek délután sopronkőhidai börtönben történt fogolyszökés miatt – tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) kora este az MTI-t.

Mint közleményükben felidézték: a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön foglalkoztatási programjában részt vevő egyik fogvatartott pénteken a déli órákban megszökött munkavégzésének helyszínéről. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka az esetet követően azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az eset körülményeiről.

A belső vizsgálat elsődleges megállapításai alapján a személyi állomány több tagjának felelőssége is felmerült. A fegyelmi eljárás lefolytatását a BVOP magához vonta. Az országos parancsnok a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, továbbá három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt azonnali hatállyal felfüggesztette beosztásából.

A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás és a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi – olvasható a BVOP közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.