Fotózás közben a tengerbe zuhant egy magyar férfi Írországban

Mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az életét már nem tudták megmenteni.

MN
2018. 01. 16. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szörnyű baleset ért egy 30 éves magyar férfit Írországban, Kilkee városában: lemászott a Creeragh csúcs aljához, hogy a tenger szintjétől fényképezze azt, ám hirtelen egy hatalmas hullám csapott fel mellette, ami besodorta őt az óceánba – írja a Blikk.

A lap információi szerint a férfi nemrég költözött a párjával Galwaybe, és szombaton utaztak a 140 kilométerre fekvő Kilkeebe. A baleset után a férfi barátnője azonnal hívta a mentőket.

A Blikknek az ír parti őrség szóvivője elmondta: a shannoni egységüket délután 15 óra 30 perckor riasztották. „A rendőrséggel és önkéntesekkel együtt kezdtük meg a bajba jutott férfi felkutatását. A mentőhelikopter legénysége hamar észrevette a tengerben sodródó férfit, a fedélzetre emeltük, majd a limericki egyetemi kórházba szállítottuk” – fogalmazott.

A férfi azonban nem sokkal a kórházba szállítása után életét vesztette. Az ír rendőrség még vizsgálja a balesetet.

A lap megkereste az írországi magyar konzulátust is, ahol megerősítették a haláleset tényét, ám további informá­ciókkal nem tudtak szolgálni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.