Három év letöltendőt kapott egy különösen kegyetlen állatkínzó

A törvényben szereplő legsúlyosabb büntetést kapta, mert felgyújtott egy élő sünt.

MN
2018. 01. 11. 13:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A törvény szerint kiszabható legsúlyosabb büntetést, három év letöltendő szabadságvesztést szabott ki a bíróság első fokon arra az állatkínzóra, aki 2016 júliusában Budapest XIII. kerületben élve felgyújtott egy sünt – adta hírül a Facebook-oldalán a Noé Állatotthon Alapítvány. Az első tárgyaláson megszületett ítélet nem jogerős, az elkövető fellebbezett. 

A testfelülete 80 százalékán összeégett, de még élő sünt hiába vitték állatorvoshoz, minden igyekezet ellenére elpusztult. Az eljárás az Állatmentő Sereg feljelentése alapján indult, ők a Facebookon példaértékűnek minősítették a szigorú ítéletet, ami elhozhatja a változást a hasonló ügyek megítélésében. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.