Horror: láncon tartotta 13 gyermekét egy kaliforniai pár

A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt a pár indítéka, miért tartották fogságban a saját gyermekeiket.

MN
2018. 01. 16. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét alultáplált, piszkos és részben az ágyhoz láncolva tartott gyereket és fiatalt – 2 és 29 év közöttiek – menekített ki a rendőrség hétfőn egy házból a kaliforniai Perris városában, Los Angelestől mintegy 100 kilométerre keletre. A rendőrök azután léptek fel, hogy az elzárkózva élő pár tizenharmadik gyermeke, egy 17 éves lány megszökött otthonról, és a házban talált mobiltelefon segítségével értesítette a seriff hivatalát. 

A rendőrök őrizetbe vették az 57 éves apát és 49 éves feleségét, akiket kínzással és kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítank. Vizsgálati fogságba kerültek, és valószínűleg ott is maradnak a tárgyalásig, mivel a bíróság 9 millió dollár óvadékot állapított meg számukra. A rendőrség egyelőre nem tudja, mi volt a pár indítéka, miért tartották fogságban a saját gyermekeiket.

A férj a hivatalos nyilvántartás szerint igazgató egy olyan iskolában, ami lényegében a saját házukba van bejegyezve. Ezenkívül annyit tudni róluk, hogy 2011-ben a férfi csődbe ment. A csődgondnok kedves párként írta le őket, akik nagyon kedvesen beszéltek a gyerekeikről. 

A szomszédok szerint a házaspár elzárkózott mindenkitől, és csak ritkán hagyták el a házat. Az egyik szomszéd felidézte, hogy egyszer látta, amint négy gyerek gyepet telepít az udvaron, miközben az anyjuk az ajtóból figyelte őket, és nem reagált a köszönésre. A szomszéd szerint a gyerekeken látszott, hogy félnek valamitől. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.