Megharapott, majd kirabolt egy 14 éves fiút egy nő Budapesten

A vádlottat gyorsított eljárásban állították bíróság elé.

MN
2018. 01. 16. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 20 éves nőt, aki megharapott és kirabolt egy 14 éves fiút Budapesten – derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

A vádlott még 2017. december 15-én délután a főváros V. kerületében, a Kálvin téri metróaluljáróban ment oda a kiskorúhoz, akitől pénzt kért, majd beszélgetni kezdett vele. Ezalatt a IX. kerületi Ráday utcáig sétáltak, ahol a nő azt kérte a fiútól, hogy adja kölcsön neki a telefonját addig, amíg azon felhív valakit.

A sértett ebbe beleegyezett, de csak úgy, hogy a saját kezében tartja a telefont, amíg a nő telefonál. A vádlott azonban kivette a kezéből a telefont, amit a fiú többször is megpróbált visszakérni. Mivel a nő ennek ellenére nem adta vissza a készüléket, a sértett megpróbálta azt visszavenni, ekkor azonban a vádlott megharapta a kiskorú egyik ujját, majd kirántotta a telefont a kezéből. Ezután a készüléket a válltáskájába tette, és azzal elindult.

A 14 éves fiú továbbra is vissza akarta venni a telefonját, ezért egy ideig még követte a nőt, aki ekkor emelt hangon közölte vele, hogy az az ő telefonja, majd megkérdezte a sértettől, azt akarja-e, hogy megverjék. A kiskorú ezután már nem merte tovább követni a nőt.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nőt rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban, a gyanúsítástól számított 30 napon belül bíróság elé állította. A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt három év két hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint négy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott terhére, súlyosításért, a kiszabott börtönbüntetés tartamának felemelése végett fellebbezett. A vádlott és a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést. A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.