Megtalálták az ellopott kecskeméti Kodály-szobrot

A rendőrök elfogtak egy 37 éves férfit, aki részletes beismerő vallomást tett.

MN
2018. 01. 05. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogtak a rendőrök egy kecskeméti férfit, és a helyszíni kihallgatás során megtalálták az ellopott, Kodály Zoltánt ábrázoló szobrot – írja a Police.hu.

A rendőrség közleményben felidézi, hogy egy ismeretlen férfi még 2017. december 25-én 2 óra 10 perc körül Kecskeméten, a Kéttemplom közön található, 50 centiméteres bronzszobrot leszerelte a talapzatáról és ellopta.

A kecskeméti nyomozók az adatgyűjtés során beazonosították és csütörtökön őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves férfit. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd másnap részletes beismerő vallomást tett. A helyszíni kihallgatás során az egyik ingatlan udvarán elrejtve megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott szobrot.

A férfival szemben lopás miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság. A nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrász Csak tiszta szívből című alkotását 2016 májusában avatták fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézete előtt. A szoborpáros másik tagját, a Bartók Bélát ábrázoló alkotást tavaly szeptemberben lopták el.

2013-ban is történt szoborlopás a városban, akkor a Szaturnuszt cipelték el a rablók, azt az 50 kilogrammos darabot, mely a Naprendszert ábrázoló szoborcsoport része volt. Az a mű egy házkutatás során meglett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.