Pásztói csecsemőgyilkosság: elmeszakértők vizsgálhatják meg az anyát

A nő ügyvédje cáfolta, hogy védence félrelépett volna.

MN
2018. 01. 17. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállítják, és valószínűleg több orvos szakértő is megvizsgálja majd a 37 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte újszülött gyermekét – tudta meg a Bors. A lapnak az asszony ügyvédje azt mondta, bizonyos vizsgálatok arra irányulnak majd, hogy kiderítsék: felmerült-e a nőnél a szülés utáni depresszió lehetősége.

Az ügyvéd cáfolta a Pásztón terjedő pletykát, miszerint védence félrelépett, miként azt a szóbeszédet is, hogy a meggyilkolt gyermek az eltitkolt kapcsolatából fogant. – Azt vallotta, hogy amióta élettársi kapcsolatban él, azaz hosszú évek óta nem volt más férfi az életében az élettársán kívül. Állítása szerint a baba apja az élettársa volt. Eddig semmilyen adat nem merült fel ennek ellenkezőjéről – nyilatkozta.

A nő előzetes letartóztatását pénteken rendelte el a bíróság. Bóna Gyula főügyész korábban az MTI-vel közölte: a gyanú szerint a nő 2018 első napjaiban életképes, legalább 37 hetes terhességből származó gyermeket szült Pásztón, majd az újszülött csecsemő életét kioltotta.

A gyermek fejét egy kutya találta meg. Az előzetes igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a csecsemő élve született. A fej és a nyak több részén sérüléseket, valamint elmozdulásos koponyacsonttörést is észleltek a vizsgálat során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.