Rákoskeresztúri lövöldözés: testvérétől kért segítséget a fiatal édesanya

„Már betörte az ajtót, itt van bent!” – mondta telefonon az áldozat.

MN
2018. 01. 10. 15:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyerekkora óta ismerte a gyilkosát az a fiatal nő, akit a napokban lőtt le – barátjával együtt – a 25 éves Cs. Norbert. Egy ideig egy párt alkottak, de a lány szakított vele. Ugyanakkor kapcsolatban maradtak, a tettes gyakran fuvarozta volt barátnőjét, akinek időközben gyermeke született egy másik férfitól. A lövöldöző szerette volna újrakezdeni a kapcsolatot, de az áldozat mindig visszautasította – írja a 24.hu.

A Zsaru magazin cikkéből kiderült, hogy a fiatal nő néhány hete kezdett kapcsolatba új párjával. A végzetes hajnalt megelőző estét a családjával töltötte, onnan vitte haza őt és gyermekét későbbi gyilkosa. A tettes azonban nem akarta elhagyni a lakást, a lány pedig felhívta a testvérét, és elmondta neki, hogy rendben hazaért, de Cs. Norbert nem akar elmenni. Végül távozott, de csak az után, hogy az áldozat azt mondta neki: egy barátnője hamarosan látogatóba megy hozzá, és kettesben szeretnének beszélgetni. Ez nem volt igaz, valójában párját várta haza, aki 11 óra körül meg is érkezett.

A volt barát éjfél körül visszament a házhoz és kaputelefonon kérte a lányt, valamint azt mondta, fel akar menni. A fiatal nő ismét felhívta testvérét, aki a lelkére kötötte, hogy ne engedje be. Ám valahogy mégis sikerült bejutnia az épületbe, percekkel később pedig már dörömbölt az ajtón. Az áldozat testvére végig vonalban maradt és hallotta, hogy nővére azt mondja: „Már betörte az ajtót, itt van bent!”

Ezután a hívás megszakadt. A támadó ekkor lőhette fejbe a 23 éves fiatalembert, majd az utcára lökdöste a fiatal nőt, aki a kezében tartotta a kétéves kislányát, amikor rálőtt. Ezután maga ellen fordította a fegyvert. A bejelentő talált rájuk a járdán fekve, mellettük a puskával.

A történtekkel egy időben befutott a rendőrséghez egy másik hívás, miszerint nem sokkal korábban dörömbölést, lövéseket és veszekedést hallottak. A 23 éves fiatalember holttestére az ágyban találtak rá.

Mint megírtuk, az amúgy békés Újlak utcában a fültanúk a lövésekre azt hitték, szilveszteri petárdák robbantak. A nő életét hiába próbálták megmenteni, hétfőn belehalt a sérüléseibe. A kislány nem sérült meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.