Régi trükkel rabolt pénzt egy 14 éves álrendőr

Társával idős embereket vertek át. Azt mondták: biztonsági okból lefotózzák a lakásban tartott pénzt.

MN
2018. 01. 07. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogta a rendőrség azt a két férfit, aki Budapest több pontján is rendőrnek adta ki magát, és így rabolt pénzt idős emberektől – írja honlapján a rendőrség.

Még december elején az 57 éves budapesti K. László és 14 éves társa magát rendőrnek kiadva jutott be egy IX. kerületi, Ráday utcai lakásba egy idős nőhöz. Az ott lakó hölgynek azt mondták, hogy adja oda nekik az otthon tartott pénzét, mert biztonsági okokból le kell fényképezniük. A nő odaadta, ezután a tolvajok elmenekültek a 250 ezer forinttal.

Egy héttel később ismét hasonló indokkal kerestek fel egy újabb idős nőt Budapest II. kerületében, a Vend utcában. Az idős asszonyt a pénz elvételekor el is lökték. A hölgy az eséstől könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövetők elvittek tőle egy 500 ezer forint értékű arany karórát és 170 ezer forintnyi készpénzt.

December 21-én a főváros XIII. kerületében elfogták a 14 éves fiút, és körözést adtak ki idősebb társa ellen. A rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekményekhez használt járművet, ruhákat, igazolványtartókat, mobiltelefonokat.

K. László 2018. január 3-án a II. kerületi kapitányságon önként feladta magát.

A két férfival szemben lopás, illetve rablás bűntett miatt folyik büntetőeljárás, a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A 14 éves fiatal szabadlábon védekezhet, azonban K. Lászlót a nyomozók őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2018. január 6-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.