Részeg férfi támadt a rendőrökre Ferihegyen

A brit állampolgárt gyorsított eljárásban bíróság elé állították.

MN
2018. 01. 18. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé egy 35 éves brit férfit, aki a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren erőszakkal akadályozta, illetve bántalmazta a vele szemben intézkedő rendőröket – közölte az ügyészség.

Mint írta, január 5-én reggel a Repülőtéri Rendőr-igazgatóság egyik beosztottja szolgálati feladatokat látott el a repülőtéren, amikor segítséget kértek tőle, mert egy brit férfi az egyik reptéri ruhaüzlet előtt ittasan agresszív magatartást tanúsított.

A civil ruhában lévő rendőr alezredes a férfihoz lépett, de mielőtt magát igazolni tudta volna, illetve rendőri intézkedést kezdeményezett volna, a férfi nagy lendülettel fejen ütötte, aminek hatására elesett. Ezután a férfi a rendőr alezredessel a földön dulakodni kezdett.

A közben helyszínre érkező két törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség beosztottjai a vádlottal szemben további agresszív magatartása miatt testi kényszert és bilincset alkalmaztak. Ennek során a férfi az egyik intézkedő rendőrt ököllel mellkason ütötte.

Az intézkedő rendőrök a vádlottat a határrendészeti előállító helyiségbe kísérték, aki támadó, agresszív fellépésével még ekkor sem hagyott fel: előállítása közben hátrafelé rúgva megpróbált egy harmadik intézkedő rendőrt elgáncsolni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a brit férfit kétrendbeli, hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A férfit egy év börtönbüntetésre ítélték, a szabadságvesztés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették, illetve Magyarország területéről egy évre kiutasították. Az ítélet jogerős.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.