Saját sírját ásatták meg egy 18 éves fiatallal

Zsarolás, önbíráskodás és könnyű testi sértés miatt emeltek vádat két férfi ellen.

MN
2018. 01. 10. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség két férfi ellen, akik bántalmazták az egyikőjüknek pénzzel tartozó sértettet, majd egy erdőben elkezdték vele megásatni saját sírját.

Az ügyészség közleménye szerint a 18 éves sértett még 2017. július közepén megvásárolta az elsőrendű vádlott nevelt fiának mobiltelefonját, ám azt csak részben fizette ki, és a készüléket sem adta vissza.

A vádlottak a fiatal férfi keresésére indultak. A lakóhelyére mentek, ahol az elsőrendű vádlott – magát rendőrnek adva ki – azzal kereste, hogy lopás szemtanúja volt, ezért a kihallgatása szükséges. Mivel nem találták otthon, felhívatták az ott lévő rokonával, és továbbra is hivatalos eljárást színlelve találkozót beszéltek meg vele az egyik salgótarjáni áruház parkolójába.

A találkozó során berántották őt a gépjárműjükbe, majd az apa otthonához indultak. Az elsőrendű vádlott egy ásót és egy karót tett a gépjárműbe, ezután pedig egy erdős területre vitték a fiatalt, ahol kijelentették, hogy élve eltemetik, és ráparancsoltak, hogy ássa meg a saját sírját. Miközben ásott, az apa azt kérdezgette, hogy mennyit ér az élete, majd követelte, hogy fizessen nekik fél éven keresztül havi 60 ezer forintot, különben megölik. A fiatal halálfélelmében ígéretet tett a követelés teljesítésére.

Az elsőrendű vádlott ezt követően a bordáján ököllel megütötte a sértettet, majd a vádlottak a rémült fiatalt az erdőben hagyták és eltávoztak a helyszínről.

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakat társtettesként, hivatalos eljárás színlelésével elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, önbíráskodás bűntettével, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett kísérletével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. Az ügyészség velük szemben – halmazati büntetésként – börtönbüntetés kiszabására, a közügyek gyakorlásától való eltiltásra, valamint a felmerült bűnügyi költségek viselésére tett indítványt. A házi őrizetben lévő vádlottak ügyében a Salgótarjáni Járásbíróság jár el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.