Veszekedés előzte meg a Győr-Moson-Sopron megyei testvérgyilkosságot

A 26 éves gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség.

MN
2018. 01. 16. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Indítványozták annak a 26 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki pénteken otthonukban, egy Győr-Moson-Sopron megyei faluban megölte féltestvérét – derül ki az ügyészség közleményéből.

Azt írják, hogy a településen édesapjukkal élő két férfi egész napos italozást követően veszett össze. Péntek este, 18 óra körül, a veszekedés során a gyanúsított ellökte a nála jóval idősebb bátyját, aki nekizuhant a hűtőszekrénynek, onnan pedig a földre esett. Utána az elkövető meg is rugdosta, majd ököllel többször arcon is ütötte féltestvérét.

Később a még lélegző sértettet a gyanúsított az édesapjuk javaslatára behúzta a szobába és ágyba fektette, azonban a sértett még azon az éjszakán életét vesztette. Halálának oka a fejet ért bántalmazás volt.

Az ügyészség álláspontja szerint az 5 évtől 15 évig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény esetében tartani lehet a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a tanúk befolyásolásának veszélyétől. Emiatt a terhelt előzetes letartóztatására tett indítványt az ellene emberölés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban.

A rendőrség még szombaton közölte, hogy emberölés megalapozott gyanúja miatt folytatnak nyomozást egy lázi lakos ellen. A tájékoztatásukban írták, január 13-án hajnalban érkezett hozzájuk bejelentés arról, hogy egy férfi elhalálozott Láziban. A helyszínelés és a szakértői vélemény alapján a helyi lakos halálát bántalmazás okozta, ezért a megyei rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. Végül a nyomozók elfogták és előállították a sértett testvérét, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.