Kigyulladt az Opera tetőszerkezete

A deszkázat izzott mintegy tíz méter hosszúságban. Állítólag senki sem sérült meg.

MN
2018. 03. 27. 14:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki Budapest VI. kerületében, a Magyar Állami Operaház tetőszerkezetében – írja honlapján a katasztrófavédelem.

Az épület Lázár utcai oldalán a deszkázat izzott mintegy tíz méter hosszúságban.

A Magyar Állami Operaház az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az épület tetőszerkezetén, az ötödik emeleti egykori festőműterem magasságában ütött ki kis területen a tűz. Az épület korszerűsítését végző konzorcium arról tájékoztatta az intézményt, hogy a tűz mintegy tizenöt négyzetméteren rongálta meg a tetőt.

„A tűzoltók felügyelik, hogy további tűzterjedés ne történhessen, valamint vizsgálat folyik a tekintetben, hogy mitől keletkezett a tűz. A tájékoztatás szerint személyi sérülés nem történt, a tűzoltók jelenleg feltárásokat végeznek a tetőn” – olvasható a közleményben.

Az összegzés kiemeli, hogy a Magyar Állami Operaház épülete tavaly nyár óta munkaterület, az Ybl-palota harmincmilliárd forintos rekonstrukciója a tervezett üzemben halad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.