Lecsapott a TEK a „migránsriasztó” fegyvert áruló német férfira

Mario R. német állampolgárt kiadatási őrizetbe vette a Készenléti Rendőrség.

MN
2018. 03. 28. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda reggel elfogta a Terrorelhárítási Központ (TEK) azt a német férfit, aki a gyanú szerint vezetője volt annak a magyar internetes webáruháznak, ahonnan migránsriasztó elnevezésű gumilövedékes fegyvereket lehetett rendelni – írja honlapján a rendőrség.

Mario R. német állampolgárt kiadatási őrizetbe vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A férfi budapesti elfogásáról videofelvételt tett közzé a rendőrség.

A berlini vezető főállamügyész március 13-án intézett jogsegélykérelmet a magyar hatóságokhoz. A német nyomozó hatóság a 34 éves férfit a német fegyvertörvény elleni bűncselekménnyel vádolja, és kérte elfogását, a személyéhez köthető ingatlanok átkutatását, vagyontárgyainak biztosítását, pénzintézeti számláinak zárolását.

Ami az ügyet illeti: január végén a német Die Zeit cikkét követően került fókuszba a fegyvereket árusító honlap. Az újság ugyanis megírta, hogy a frankfurti államügyészség 11 tartományban tartott összehangoltan házkutatásokat. Lakásokat és üzleteket vizsgáltak át, végül 29 embert gyanúsítottak meg lőszerrel és fegyverrel való visszaélés miatt, többek között a magyar weboldalról rendelt fegyverek kapcsán. Hiába legálisak ugyanis itthon ezek, Németországban tiltott a tartásuk és a használatuk is.

Mario R. nem ismeretlen a német hatóságok előtt. Német sajtóhírek szerint ő volt az, aki az azóta már elérhetetlenné vált Anonymous.Kollektiv nevű oldal mögött állt, amely álhíreket terjesztett, kifejezetten a migránsok ellen keltett hangulatot, és Oroszországot dicsőítette. Ugyancsak Mario R. állhatott egy olyan videó mögött, amelynek címe: „Merkel? Letartóztatva!” A videóban egyebek között azt követelte, hogy a német kancellár kerüljön börtönbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.