Tizenegy év fegyház gyerekkorú ellen elkövetett szexuális erőszakért

Folytatólagosan nemi erőszakot követett el unokahúgával szemben, a lány nyolcéves korától.

MTI
2018. 03. 27. 8:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jogerősen tizenegy év fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki unokahúgával szemben, a lány nyolcéves korától folytatólagosan nemi erőszakot követett el – tájékoztatta a törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t. A közleményben azt írták, hogy a férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, „erőszakkal elkövetett szexuális erőszak” bűntettével vádolták.

A zárt tárgyaláson hétfőn hozott ítélet szerint a vádlott, aki apai ágon nagybátyja és szomszédja a 2000-ben született sértettnek, 2008 tavaszától arra kényszerítette unokahúgát, hogy lakása nappalijában, a disznóólban, valamint a kazánházban kielégítse nemi vágyát. A vádlott a kislányt ellenkezése miatt többször megverte, és azzal fenyegette, hogy ha elmondja a történteket, intézetbe kerül.

A sértett többször kísérelt meg öngyilkosságot, végül 2017 februárjában, amikor édesanyja meglátta, hogy feljelentést ír a rendőrségnek, elmondta, mi történt. A bíróság a tavaly február óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 11 év fegyházra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.