Vádat emeltek a menekülés közben elütött bankrabló ellen

2,5 millió forintot vett ki a pénztárból, de időközben a fiókvezető aktiválta a pánikgombot.

MTI
2018. 03. 29. 9:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádat emeltek a tavaly novemberben menekülése közben elgázolt bankrabló ellen. A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádja szerint a 34 éves budapesti férfi 2017. november 23-án kirabolt egy lakóhelyéhez közeli, X. kerületi bankfiókot – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

A vádlott a délelőtti órákban fejét és arcát kapucnival, baseballsapkával és napszemüveggel eltakarva ment be a bankfiókba. A férfi csak gumilövedék kilövésére alkalmas, kinézetre azonban valódinak látszó fegyvert fogott három alkalmazottra és öt ügyfélre – áll a közleményben.

A vádlott 2,5 millió forintot vett ki a pénztárból, de időközben a fiókvezető aktiválta a pánikgombot, így a rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek. Az előlük menekülő férfit egy szabályosan közlekedő autó elgázolta, így már ott elfogták, a rabolt pénzt pedig lefoglalták – idézte fel a főügyész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.