Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 3., szerda, Klotild napja
HÍR TV – Keménymag:Nácizni egyet volt ideje Karácsonynak

Címke: Szíriai Demokratikus Erők

8 cikk 1/1 oldal

Cáfolják, hogy az Iszlám Állam tagjai megszöktek volna a börtönből

Cáfolta a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet hétfőn a szíriai köztelevízió előző napi bejelentését, miszerint az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet 12 embere megszökött az ernyőszervezet által felügyelt börtönből Szíria északi részén.

Kurd állítás szerint amerikai erők tűntek fel a török határ közelében

Kurd állítás szerint amerikai páncélozott katonai járművek tűntek fel csütörtökön a török határ közelében Szíria északkeleti részén, amire nem volt példa azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök október elején bejelentette az amerikai erők kivonását a területről.

A kurdok megállapodtak Damaszkusszal

A szíriai hadsereg támogatni fogja az SDF-t a „török agresszió elleni harcban és azoknak a területeknek a felszabadításában, ahová behatolt a török hadsereg a zsoldosaival együtt”.

Megadta magát a dzsihadisták maradéka Szíriában

Megadta magát az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet utolsó néhány száz harcosa Szíriában, a legutóbbi napokig megmaradt tenyérnyi területüket az iraki határ közelében elfoglalta a nyugati támogatást élvező arab-kurd koalíció – jelentette szombat reggel az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

Az utolsó roham a kalifátus ellen

Bár a kalifátust napokon belül felszámolhatják, arra továbbra is csak tapogatózó elképzelések vannak, mihez kezd a Nyugat a radikalizálódott állampolgáraival.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …