Holnap mutatja be az Apple az új Iphone-t

Holnap kerül a piacra az Iphone 12 – az Apple online rendezvényen keresztül mutatja be új készülékét.

Forrás: MW, ORIGO.HU2020. 10. 12. 14:08
A customer exits after picking up Apple's new 5G iPhone 12 that went on sale at an Apple Store in Brooklyn, New York
Az 5G kompatibilis telefonok minden eddiginél több felhasználót késztettek cserére Fotó: Brendan McDermid Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Apple hivatalosan is szétküldte a meghívókat az október 13-i eseményre, melyet élőben közvetítenek majd az Apple Parkból, a cég ott mutatja be végre az iPhone 12-es telefonokat.

Mint ahogy mindig, nagy várakozás előzi meg ezt az egészet, de idén még rátesz egy lapáttal az Apple, ugyanis a jelenlegi ismereteink szerint egyszerre négy telefont lepleznek majd le, melyek között akad majd egészen korrekten árazott változat is. Ezen kívül különböző piaci elemzőcégek szerint most jön el az a ciklus, amikor egyszerre rengetegen fognak telefont cserélni, főleg a korábbi iPhone-ok gazdái, így a 12-es sorozat rendkívül fontos a gyártó számára.

Mekkorák lesznek?

Habár a pontos nevezéktant még nyilván nem tudjuk, a legutóbbi és leginkább megbízhatónak tűnő források szerint ilyen méretekben és nevekkel jelennek meg az új telefonok:

iPhone 12 Mini – 5,4 hüvelykes kijelző

iPhone 12 – 6,1 hüvelykes kijelző

iPhone 12 Pro – 6,1 hüvelykes kijelző

iPhone 12 Pro Max – 6,7 hüvelykes kijelző

Látható, hogy habár négy változatban lesz elérhető az iPhone 12, ezek közül kettő egyforma méretű kijelzőval érkezik majd. Úgy tudni, hogy az Apple azért alakította ki így a felhozatalt, hogy aki nagyobb képátlóra vágyik, ne kelljen feltétlenül többet fizetnie a Pro modellért.

DE AKKOR MI LESZ A KÜLÖNBSÉG A SIMA ÉS A PRO MODELLEK KÖZÖTT?

Úgy tudjuk, hogy a Pro változatok egy kicsivel jobb minőségű OLED-kijelzővel érkezhetnek, de ami a legfontosabb, hogy támogatni fogják a 120Hz-es képfrissítést, ami ma már gyakorlatilag alapelvárás a csúcskategóriás telefonok között.

Hogy fognak kinézni?

Minden jel arra mutat, hogy az iPhone X-nél megkezdett irányvonalat most lecseréli az Apple. A kiszivárgott tervek alapján úgy tűnik, hogy a vállalat részben az iPhone 4 és 5 által képviselt stílushoz tér vissza, így a telefon laposabb oldalsó fémkerettel, és kerekebb sarkokkal érkezhet, míg az előlap és a hátlap továbbra is üvegből áll majd.

Mindenesetre az új kinézet állítólag nem eredményez majd vastagodást, így az iPhone 12 Pro Max például csak 7,4 milliméter vastag lehet a tavalyi csúcsmodell 8,1 milliméterével szemben. A külső gombok tekintetében nem várható semmilyen meglepetés, mint ahogy marad a Lightning csatlakozó is, egyelőre nem mutatja, az Apple szándékát, arra, hogy átváltana USB-C-re.

MI lesz bennük?

Az szinte teljesen biztos, hogy mindegyik készülékben a 2020-as iPad Airben bemutatkozott új központi processzor, az A14 Bionic teljesít majd szolgálatot. Ez a TSMC legmodernebb, 5 nanométeres gyártástechnológiájával készül, ami lehetőséget ad arra, hogy adott fogyasztás mellett még több teljesítményt sajtoljanak ki a telefonokból, vagy fordítva: kevesebb teljesítménynövekedésért cserébe jobb üzemidőt kapjunk.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

SZINTE CSAK IPHONE-T HASZNÁLNAK AZ AMERIKAI TINIK

Elterjedtség és márkahűség terén is rekordot döntött az Apple.

A héten érkezett egy felmérés, amely azt mutatja, hogy a jelenleg androidos mobillal rendelkező amerikaiak harmada hajlandó megfontolni a napokon belül bemutatkozó iPhone 12 mobilok valamelyikének a megvásárlását, ráadásul javarészt teljesen racionális okokból gondolkodnak a váltáson.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.