Megérkezett az új iPhone 12 – négyféle különböző változatban

Az iPhone 12 visszanyúlt a klasszikusabb formavilághoz, és teljes 5G támogatással érkezik.

Forrás: MW, ORIGO.HU2020. 10. 14. 9:50
Activists from the anti-globalisation organisation Attac protest against alleged tax evasion by Apple company in front of an Apple store in Frankfurt
An Apple logo is seen on the building's facade as activists from the anti-globalisation organisation Attac hold the protest against alleged tax evasion by Apple company in front of an Apple store in Frankfurt, Germany, March 10, 2018. REUTERS/Ralph Orlowski - UP1EE3A11588B Fotó: Ralph Orlowski
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai óriásvállalat ezúttal is az Apple Parkból tartott online közvetítést, továbbra is közönség nélkül, a koronavírus-járvány miatt. A várakozásoknak megfelelően bemutatták az új iPhone-okat, rögtön négyféle különböző modellel, teljesen új kinézettel és 5G-támogatással.

Tim Cook vezérigazgató szerint a járvány megmutatta, hogy az otthonunk még fontosabb számunkra, hiszen az utóbbi időben sokan már otthonról dolgoztak. Az Apple ennek megfelelően tervezi az eszközeit, hogy az otthoni élet minden területét igyekezzen érdekesebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá tenni.

Ennek keretein belül rögtön bemutatták az otthoni okoshangszóró, a HomePod új változatát, a Minit. A rendkívül stílusos kis gömböcöt egy különleges szövettel borították be, ami segíti a hangok terjedését, és habár egy kicsi eszközről van szó, a belsejét úgy tervezték meg, hogy a lehetőségekhez képest a legtisztábban szóljon, és még basszust is ki tudjon préselni magából. Mindezért pedig csak 99 dollárt kell fizetni.

iPhone 12 – teljesen új dizájn és 5G

Miután ezt letudták, Tim Cook következett a leginkább várt résszel: az iPhone-nal. Ahogy azt előre megjósolták iparági szakértők és belsős források, idén végre megérkezik az 5G-technológia az Apple telefonjaiba is, a már sokat emlegetett előnyökkel: még gyorsabb le- és feltöltési sebesség, alacsonyabb késleltetéssel.

Az iPhone 12 kinézetét tekintve tényleg egy kicsit visszakanyarodott a négyes és az ötös sorozat vagy még inkább az új iPad felé. A képernyő ugyanúgy 6,1 hüvelykes, mint a tavalyi modell esetében, azonban most már 2532×1170 pixel felbontású (duplája az iPhone 11-nek), OLED-technológiára épül, a kijelző körüli kávákat tovább csökkentették, és maga a telefon 11 százalékkal vékonyabb és 16 százalékkal könnyebb az elődjénél.

A képernyő védelmére egy teljesen új technológiát fejlesztettek ki, amit Ceramic Shield névre kereszteltek, és az ígéretek szerint például négyszer ellenállóbb az esésekkel szemben.

Az 5G beépítését okosan oldották meg, így például a telefon automatikusan visszavált 4G-re, ha éppen nincs szükség a modernebb hálózat képességeire, és így spórol az akkumulátorral. Ezenkívül az Apple alaposan végigment minden saját fejlesztésű, beépített programon és alkalmazáson, hogy azok optimálisan ki tudják használni az 5G előnyeit.

A teljesítményről az új iPadben már bemutatott A14 Bionic központi chip gondoskodik. Ez a világ első okostelefonos processzora, ami már a TSMC legújabb, 5 nanométeres gyártástechnológiáján készül, ami nagyobb potenciális sebességet és/vagy kisebb fogyasztást, így hosszabb üzemidőt eredményez. Grafikai feladatokban (például játékok) akár ötven százalékkal is gyorsabb lehet elődjénél, a mesterséges intelligenciás (gépi tanulásos) feladatokban pedig akár hetven százalékot is ráverhet az iPhone 11-re.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Holnap mutatja be az Apple az új iphone-t

Az Apple hivatalosan is szétküldte a meghívókat az október 13-i eseményre, melyet élőben közvetítenek majd az Apple Parkból, a cég ott mutatja be végre az iPhone 12-es telefonokat.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.