Rejtett gyöngyszemet kínál az egyik népszerű online játékbolt

Hétéves kortól ajánlott, de bárki számára jó szórakozást nyújthat a My Time at Portia – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 12. 27. 10:36
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétharmadához ért az Epic Games Store játékbolt játékosztogatásos promóciójának legújabb fejezete, ezúttal egy családbarát cím került terítékre. A My Time at Portia magyar idő szerint 2020. december 27. délután 5 óráig adható hozzá örökre a játékkönyvtárakhoz.

A saját városunkat fejlesztgethetjük a játék izgalmai közepette Fotó: YouTube

A hétéves kortól ajánlott, de egyáltalán nem csak gyerekeknek szánt My Time at Portia a Stardew Valley alternatívája, elsősorban a felfedezésről és az építkezésről szól. „Kezdj új életet az elbűvölő Portia kisvárosban! Állítsd vissza a nagypapa elhanyagolt műhelyének hírnevét megbízások teljesítésével, növények termesztésével és állatok tenyésztésével, barátkozz a poszt-apokaliptikus vidék mókás figuráival!„ – olvasható a játék leírásában.

Különösen a gyerekek számára ettől függetlenül problémát jelenthet, hogy a magyar nyelvet nem támogatja a játék, és a jelek szerint rajongói lokalizáció sem készült még hozzá. Persze nem egy gamer csemete tanult már meg félig-meddig angolul a videojátékoknak köszönhetően, manapság ráadásul minden eddiginél gyorsabb és könnyebb kiszótárazni a szavakat.

Az eredeti cikket ITT olvashatja el.

Újabb Xbox játékok tűnnek el az online felületekről

Nem panaszkodhatnak az immáron előző előtti generációs játékkonzolok tulajdonosai, a PlayStation 4 és az Xbox One hat évvel ezelőtti elérhetővé válása ellenére a Sony és a Microsoft nem igyekeztek kibabrálni velük. Új játékok már nagyon régóta nem készülnek a gépeikre, de ettől eltekintve nem sok minden történt a PlayStation 3 és az Xbox 360 háza táján.

Persze most már gyűlnek a két generációval ezelőtti konzolok magukra hagyásának a jelei. Néhány hete a PlayStation Store megújult webes felületéről teljesen eltűntek a PS3-as játékok, bár ettől függetlenül a konzolon lévő játékboltból továbbra is elérhetőek a digitális termékek.

Most a 343 Industries egy ennél jóval komolyabb lépést jelentett be: 2021 decemberében megszűnik az Xbox 360-ra elérhető Halo-játékok online szolgáltatásainak támogatása. Ami ennél is kellemetlenebb, hogy az érintett termékek már nem vásárolhatóak meg digitálisan a konzolra, így akik Xbox 360-on szeretnének játszani velük a jövőben, és eddig nem vették meg a játékokat, azok kénytelenek lesznek bolti dobozos kópiát keríteni belőlük.

A Microsoft tulajdonában lévő fejlesztőcég tájékoztatása szerint folyamatosan csökken a Halo-játékok multiplayerével Xbox 360-on játszók száma, azonban a szolgáltatások működtetése érdemi erőforrásokat igényel a részéről. Mostanra olyan kicsire csökkentek az aktív játékosbázisaik, hogy irracionálissá vált tovább bajlódnia a miltiplayer szerverek fenntartásával.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.