Videóra vették a legújabb, feltekerhető kijelzős mobilokat

Végre kiderült, hogyan kell elképzelni az új formatervet – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 12. 15:51
Kisida Micuja
Barcelona, 2019. február 25. Kisida Micuja, a Sony Mobile Communications elnöke bemutatja a japán cég új, Xperia 1 okostelefonját a barcelonai Mobil Világkongresszus mobil távközlési kiállítás és vásár elsõ napján, 2019. február 25-én. MTI/EPA/EFE/Toni Albir Fotó: Toni Albir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyártók nagyobbik részének fantáziáját látszólag a kettéhajtható kijelzős mobilok mozgatták meg, azonban az LG és a TCL más utat választottak, véleményük szerint a feltekerhető kijelzős mobilokban és táblagépekben van több ráció. A CES alkalmával végre mindkét cég eljutott a technológia többé-kevésbé szalonképes prototípusokban való demózásáig, így végre kiderült, hogy egyáltalán mit kell érteni a feltekerhető kijelzős mobil alatt.

Mind közül talán az LG röviden megvillantott okostelefonja kapta a legpraktikusabb formatervet: alapvetően egy klasszikus mobilnak tűnik, kinyitott állapotban pedig tabletszerűvé válik, az egyik hosszabbik oldalának az irányába képes kitekeredni a kijelzője. A pár másodperces demonstráción túl a cég nem kívánt beszélni a termékről, de állítólag még 2021-ben piacra kerülhet a hallatlan trükköt tudó okostelefon.

A rivális TCL két eszköz segítségével mutogatta a saját megoldását. A táblagépe kissé az ókori tekercsekhez hasonlít, a kijelzőjének mindkét oldalán van egy fogantyúhoz hasonló szerkezet, az egyik belsejébe tekeredik be a panel.

A másik prototípusa egy okostelefon, ez alapvetően az LG megoldásához hasonlít, azonban nem oldalirányba, hanem a telefon teteje felé képes kinyúlni az érintőkijelzője.

Nem tudni, hogy a TCL prototípusaiból mikorra készülhetnek a fogyasztói piacra kerülő termékek.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

A feltekerhető okostelefon elérhetővé válhat már 2022-ben

Az LG 2021 elejére ígérte a Project B-t, vagyis a feltekerhető okostelefonját. Gyorsabbnak bizonyult az Oppo az Oppo X 2021-gyel, igaz, az a feltekerhető mobil csak koncepció marad, kereskedelmi forgalomban nem jelenik meg.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy 2021-ben még merészebb formákkal és technológiákkal kísérleteznek majd a mobilgyártók, egy szivárogtató szerint így tesz a Samsung is.

Állítólag a Samsung is dolgozik a saját feltekerhető mobilján, ami legkorábban 2022-ben jelenhet meg a boltok polcain. Emellett egy henger alakú termék is megjelenhet, amiből elő lehet húzni a feltekert képernyőt.

2021-re háromba hajtható táblagépet is említ a szivárogtató, továbbá átlátszó okostelefont is felvehet a kínálatába a Samsung. Erről szintén többször lehetett már hallani.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.