Most megtudhatjuk, hogy túlélnénk-e a Marson

A vörös bolygó kolonizálására hív a Surviving Mars – írja az Origo.

Forrás: ORIGO.HU2021. 03. 12. 12:01
null
A Pathfinder marsjáró fotója a Mars bolygó Twin Peaks hegyeiről Forrás: NASA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk jóvoltából újból fénykorát éli a Mars kolonizációjának ötlete, részben talán emiatt az Epic Games Store digitális számítógépes játékbolt immáron másodszorra a Surviving Mars című játékot osztogatja az ingyenjátékos promóciójában. Aki 2019 októberében lemaradt volna az ajánlatról, az most pótolhatja a hiányosságot, 2021. március 18. délután 4 óráig kérheti örökre a terméket.

A Pathfinder marsjáró fotója a Mars bolygó Twin Peaks hegyeiről
Fotó: NASA

A Surviving Mars alapvetően egy városépítés játék, amelyben a játékosoknak életképes emberi kolóniát kell létrehozniuk a Marson, a túlélés érdekében pedig helyi kutatási és fejlesztési tevékenységek végzésére is szükség lesz.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Felrobbant a Mars-utazásokra tervezett Starship kísérleti űrhajó + videó

Sikerült függőlegesen leszállnia szerdán a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Mars-utazásra tervezett kísérleti űrhajójának, de a landolás után nyolc perccel felrobbant, akárcsak a korábbi két prototípus a leszállás pillanatában.

Elon Musk vállalata élőben közvetítette a Youtube videomegosztón a harmadszor is kudarcba fulladt kísérletet.

A marsi utazásra tervezett hatalmas, Starship SN10-es űrhajó helyi idő szerint szerda este startolt a Mexikói-öböl partján lévő texasi Boca Chica melletti indítóállásról, mintegy tíz kilométeres magasságba emelkedett, majd néhány percig vízszintes helyzetben ereszkedett, és függőleges helyzetbe fordulva landolt az indítóálláson. Amikor a földhöz közeledett, lehetett látni, amint lángok csapnak fel az űrhajó oldalán, lent, közvetlenül a hajtőműveknél. Az űrhajó ennek ellenére rendben földet ért, és már néhány nyolc perce állt az indítóálláson – az automata tűzoltórendszer locsolta a vizet az égő hajórészre –, amikor hatalmas robbanás történt, amely golyóként röpítette a levegőbe a monstrumot. Az űrhajó ezután földbe becsapódott és megsemmisült. A robbanás következtében lángtengerbe borult a sivatagos vidéken, lakott területektől távol lévő indítóállás.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.