A legújabb Galaxy-modell is kap virtuális memóriát

A funkció elsőként az Indiában elérhetővé vált legújabb szoftverfrissítésben debütált.

Forrás: origo.hu2021. 09. 13. 8:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban több kínai gyártó is kísérletezni kezdett egyes okostelefonjain a virtuális memória bevezetésével, ennek aktiválása esetén az Android lefoglalja és hozzácsapja a beépített háttértár egy szeletét a telefon rendszermemóriájához. A kiterjesztett memóriarész masszívan lassabb a valódi RAM-nál, de még így is előnyös lehet az appokat mindig csak a háttérbe küldők számára.

Most váratlanul a Samsung is megkezdte a virtuális memória bevezetését, a RAM Plus névre keresztelt funkció a Galaxy A52s 5G mobiljához elsőként Indiában elérhetővé vált legújabb szoftverfrissítésben debütált. A beszámolók alapján úgy tűnik, hogy a funkció mindig aktív, összesen 4 GB virtuális memóriát csap hozzá a készülék modelltől függően 6 GB vagy 8 GB valódi memóriájához.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Flickr

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.