Javította a játékkonzolok egy régi hibáját a gyártó

Nem sikerült tökéletesre a PlayStation 4-hez a múlt héten kiadott 9.00 verziószámú rendszerfrissítés, egyes gamerek konzoljait részben vagy egészében használhatatlanná tette.

Forrás: Origo.hu2021. 09. 23. 10:45
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az origo.hu cikkírója szerint a hír megírásáig a Sony nem reagált a panaszokra.

Viszont jó hír, hogy a frissítés csendben megoldott egy régóta fennálló hibát, amely szintén használhatatlanná tette a konzolt. A „CBOMB" névre keresztelt probléma lényege az volt, hogy amennyiben lemerült a PlayStation 4 alaplapján lévő CMOS gombelem, akkor a játékok összeomlottak az elindításukkor. A mostani frissítés telepítése után már ilyen helyzetben is elindulnak a játékok, továbbá trófeák is feloldhatóak bennük, bár a feloldási időpontjuk üres lesz.

A kérdéses elem a PlayStation 4 alaplapján található, a célja pedig bizonyos rendszerbeállítások megtartása, továbbá a rendszeróra működtetése a konzol kikapcsolt állapotában.

A PS4-ben CR2032 elem található, amely a lemerülése esetén a gép szétszedésével kicserélhető. Ennek megfelelően a CBOMB-probléma felbukkanása nem jelenti a világ végét, ötszáz forint alatt vehető egy márkás pótelem a konzolba, pár csavarhúzó birtokában bárki megjavíthatja a gépét.

Ha érdekli, hogyan cserélhető ki az elem, olvassa el a teljes cikket az Origo.hu oldalán!

(A borítókép illusztráció. Fotó: Pexels)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.