időjárás 15°C Eliza, Eszter 2022. május 24.
logo

Ezek voltak az év legfontosabb technológiai termékei

Forrás: ORIGO
2021.12.11. 18:47 2021.12.12. 00:48
Ezek voltak az év legfontosabb technológiai termékei

A világjárvány és az ezzel kapcsolatos szállítási, logisztikai, gyártói nehézségek sem tudták nemhogy megállítani, de lelassítani sem a fejlődést a technológiai ágazatban. Problémák, krízishelyzetek ide vagy oda, a piaci szereplők mindent megtettek annak érdekében, hogy idén is rengeteg új, izgalmas és előremutató termékkel rukkolhassanak elő - olvasható az Origo cikkében.

Ennek a mentalitásnak köszönhetően pedig 2021 sem szűkölködött a nagyszerű, előremutató termékekben. Ezek közül választottunk ki néhány igen fontos modellt, amelyek az Origo TechBázis szerkesztősége szerint képesek bemutatni azt, hogy merre is mozdult a világ a szórakoztatóelektronikai, IT és telekommunikációs szektorban.

Samsung Neo QLED 8K TV

A Samsung QN900A tv egy ilyen válogatásból nem hiányozhat, hiszen e termék megkapta a cég új, MiniLED háttérvilágítási eljárásra épülő, mesterséges intelligenciára épülő képfeldolgozó processzorával megtámogatott új kvantumpontos Neo QLED paneljét.

Ez a kijelző ráadásul 8K felbontású, azaz a részletesség négyszerese a ma már általánosnak tekinthető 4K-s modellekének. Ez a készülék egy igazi innovációs bomba.

Xiaomi Mi 11 Ultra

A Xiaomi mostanra a világ globálisan is a mobilszektor egyik legbefolyásosabb cégévé vált. Köszönhető ez többek között annak, hogy a vállalat már képes prémium kategóriás modelleket is kínálni.

Xiaomi Mi 11 Ultra, csúcs okostelefon (FORRÁS: ORIGO)

Ennek tökéletes példája az áprilisban bemutatott Xiaomi Mi 11 Ultra, amely bivalyerős hardverrel fantasztikus képernyővel, és egy egyedülálló hátlapi OLED kijelzővel is rendelkezik - olvasható az Origo cikkében.

A teljes cikk ide kattintva található.

Borítókép: Samsung QN900A Neo QLED 8K TV (Fotó: Origo)