időjárás 37°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról holnap délben döntenek

2022-ben nehéz lesz konzolt szerezni a népszerű játékhoz

Forrás: Origo.hu
2022.01.01. 09:30 2022.01.01. 11:01
2022-ben nehéz lesz konzolt szerezni a népszerű játékhoz

Maga a Nintendo elnöke figyelmeztetett: az alkatrészek hiánya miatt nehéz lesz 2022-ben Nintendo Switch konzolhoz jutni.

Hordozhatósága és játékkínálata miatt kora ellenére is igen népszerű konzol a Nintendo Switch, amelyből egy ideje OLED-paneles változat is van. 2022-ben azonban már ehhez a termékhez is nehéz lesz hozzájutni – derül ki az origo.hu cikkéből.

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa szerint ugyanis a globális félvezetőhiányból fakadó alkatrészellátási problémáknak a Nintendo Switch is áldozatul esik. Ez azt jelenti, hogy készlethiány várható, nagyon nehéz lesz ilyen terméket vásárolni. Ez persze eddig sem volt könnyű, sok piacon a megjelenés óta nehéz elérni. Ezúttal viszont már a Nintendo is csökkentette az értékesítési előrejelzéseit.

Mivel a Lite modell közel ugyanolyan hardvert használ, annak az elérhetőségével is gondok lesznek. Ami azt illeti, már az idei ünnepekre is csak úgy tudtak felkészülni, hogy Switch konzolok millióit hozták vonattal Európába, repülővel Amerikába. Nagy kérdés, hogy a riválisok ki tudják-e majd használni a helyzetet – ez azon múlik, ki jut több alkatrészhez.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.