Egy kézzel is használható lehet egy új game-pad + videó

A 3D-s nyomtatással előállítható adapter terveit bárki szabadon letöltheti – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO.HU2022. 01. 11. 9:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft meglehetősen régóta gondol a különféle fizika fogyatékossággal élő játékosokra, a saját tervezésű Xbox Adaptive Controllerével és annak kiegészítőivel rengeteg gamepadeket kezelni nem tudó gamer merülhet el a játékok világában. A Sony sajnos le van maradva ezen a téren, ezt megelégelve a többek közt kontrollerekkel is babráló Akaki Kuumeri tervezett egy adaptert, amivel egy kézzel használhatóvá válik a PlayStation 5 gyári DualSense game-padje.

Alapvetően egyszerű, de nagyon ügyes kis kütyüről van szó: a joystick egy hátsó letámasztórész segítségével válik mozgathatóvá, az iránygomb- és akciógombrészek a túloldalra átlógó karokkal kezelhetők, a ravaszgombokat pedig szintén ilyen módon tette elérhetővé a youtuber – írja az Origó.

A 3D-s nyomtatással előállítható adapter terveit bárki szabadon letöltheti, a dizájn alapvetően jobbkezes, azonban gamepad szimmetrikussága miatt a tervek szimpla tükrözésével balkezessé alakítható a kiegészítő.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Képernyőfelvétel (Fotó: Youtube.com/Akaki Kuumeri)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.