Érintést utánzó kesztyűvel dobnák fel a virtuális valóságot

A 2022-es CES-en is megmutatja a bHaptics, hogy mire jutott a TactGlove VR-kesztűvel.

Forrás: Origo.hu2022. 01. 07. 8:27
Forrás: KÉpernyőkép/Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bHaptics bemutatta a TactGlove nevű VR-kesztyűt, ami állítása szerint az első fogyasztói megjelenésre készen álló haptikus kesztyű. A kiegészítőt a 2022-es CES-re is elviszik – derül ki az Origó.hu cikkéből.

A TactGlove állítólag nem csak a kezek mozgását követi, hanem képes érintést utánzó, haptikus visszajelzést adni az ujjaknál. Azt akarják elérni, hogy valódinak tűnjön az érintés a virtuális világban, például objektumok felvételekor.

A kesztyű négy órát bír ki egy feltöltéssel, vezeték nélkül. Állítólag könnyű és nyúlékony az anyag, egy része mosható is, továbbá három méretben készül. A kamerát használó kézkövető rendszereket is támogatja majd a termék, melynek ára háromszáz dollár lesz. A fejlesztői csomagot a második negyedévre, a készterméket az év végére ígérik.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.